Image

De tar över Kings lokaler

Uthyrning Atrium Ljungberg har hittat en ny hyresgäst till Kings före detta lokaler på St Eriksgatan i Stockholm.
Publicerad den 13 Maj 2016

Det är det finska tillväxtföretaget Accountor, ett av Sveriges största bolag inom digitala ekonomitjänster, som flyttar in.

De totalrenoverade lokalerna på St. Eriksgatan 113 huserade tidigare spelbolaget King. Accountor förvärvade i augusti 2015 löne- och redovisningsföretaget Matrisen, som ett sista led i sammanslagningen ska bolagets 175 medarbetare i Stockholm nu få flytta in i de gemensamma lokalerna.

Accountor satt tidigare på Dalagatan 100 och Matrisen på Luntmakargatan 49.
Lokalen är cirka 2 370 kvadratmeter stor och består av öppna kontorslandskap, 12 mötesrum, 10 samtalsrum, samlingsytor samt 16 enskilda kontor.
Kontoret på St. Eriksgatan är Accountors enda Stockholmskontor och sammanlagt kommer 175 personer sitta i lokalerna.

– Flytten till det gemensamma kontoret är ett viktigt steg i sammanslagningen av de två bolagen och markerar att vi nu är ett och samma företag. Att ta över Kings kreativa borg blir en inspirerande start på vår nya resa. När King huserade här fanns det både folkpark och karusellbord på kontoret. Självklart har vi försökt bevara den kreativa känslan som sitter i väggarna men viktigast för oss är att skapa en miljö där våra medarbetare trivs. Vi vill ha stora och öppna ytor som bjuder in till möten och utbyte mellan medarbetare och kunder. Därför har vi satsat på en rymlig lokal som vi gjort om till ett öppet kontorslandskap i en ljus färgskala med en modern och luftig loungekänsla, säger Magnus Hedlund, vd på Accountor.

Accountor är en av de ledande aktörerna i norra Europa inom outsourcingstjänster och programvara för ekonomiförvaltning, bokföring och personalförvaltning i små och medelstora företag. Accountor har över 100 kontor i sju länder: Finland, Sverige, Danmark, Norge, Nederländerna, Ukraina och Ryssland. Huvudkontoret finns i Helsingfors. År 2014 uppgick Accountors omsättning till cirka 195 miljoner euro och koncernen hade cirka 2 400 anställda och cirka 30 000 kunder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gotlandshem saknar besked om bostadsrätter: "Det var bättre än ett nej i alla fall"

Bostäder Stora eftersatta fastighetsunderhåll som kommer kosta Gotlandshem minst två miljarder kronor. Samtidigt som tillförseln av nya hyresrätter är låg. Lösningen som Gotlandshem landat i är att i samband med förtätningen av ett område samtidigt bygga bostadsrätter för att till viss del finansiera nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige