Image

De får förvalta för Granen

Bolag Granen köpte nyligen 74 fastigheter med Systembolaget som ankarhyresgäst. Nu har bolaget tecknet ett förvaltningsavtal för hela sitt bestånd om cirka 120 000 kvadratmeter.
Publicerad den 19 Juni 2013

Newsec har tecknat ett treårigt förvaltningsavtal gällande Granens hela fastighetsbestånd om cirka 120 000 kvadratmeter fördelat på ett 100-tal fastigheter runt om i landet.

- Våra kunder köper kvalitet och kompetens och vi är väldigt stolta över att ha fått förtroendet att vara strategisk partner till Granen. Vi ser fram emot att höja fastighetsvärdena genom fokus på ökat driftnetto via aktiv och lokal förvaltning, fastighetsutveckling, energi- och driftoptimering samt minskade vakanser, säger Jörgen Gustafsson som är uppdragsansvarig fastighetschef på Newsec Asset Management.

Uppdraget omfattar ekonomisk och teknisk fastighetsförvaltning, inklusive uthyrning och projektstyrning, samt fastighetsdrift och underhåll. Fastighetsbeståndet består främst av handels- och kontorsfastigheter med en total yta om cirka 120 000 kvadratmeter. De knappt 100 fastigheterna är belägna runt om i landet med övervägande del i mellersta och södra Sverige.

Granen förvärvade nyligen en portfölj om 74 handelsfastigheter belägna i bästa läge på 71 orter runt om i landet med en total yta om närmare 90 000 kvadratmeter med Systembolaget som ankarhyresgäst.

- Vi ser fram emot en nära och långsiktig relation med en kompetent och bred samarbetspartner inom fastighetsförvaltning i syfte att skapa bestående värden, säger Mounir Tajiou, vd för Granen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige