Image

De får bygga det nya området i Vallentuna

Bygg/Arkitektur Sju anbud har nu valts ut i markanvisningen för första etappen av området Kristineberg i Vallentuna.
Publicerad den 22 December 2016
Sveafastigheter och Kjellgren Kaminsky fick tilldelning på 135 bostäder i Vallentunas nya stadsdel Kristineberg. Bild: Kjellgren Kaminsky Architecture
Sveafastigheter och Kjellgren Kaminsky fick tilldelning på 135 bostäder i Vallentunas nya stadsdel Kristineberg.

Kristineberg, som ligger strax öster om Vallentuna centrum, ska utvecklas till en stadsdel med cirka 1 800 bostäder av olika slag, skolor, förskolor och ett stadsdelscentrum.

Totalt har 28 företag bidragit med de 170 anbuden, som är fördelade på 21 olika kvarter i området. Utvärdering av bidragen har skett genom poängsättning i tre olika kriterier: Gestaltning, miljö & hållbarhet samt pris. Vallentuna kommun avser nu att gå vidare till slutlig utformning av detaljplanen med de anbudsgivare som har haft högst totalpoäng:

• NRE Sweden AB
• OBOS Sverige AB
• Sveafastigheter Bostad AB
• Vectura Fastigheter AB
• Titania Bygg & VVS AB
• Reinova Properties
• Götenehus AB

- Varje dag vill vi leda Vallentuna framåt, och utvecklingen av Kristineberg är en viktig del i det arbetet. Vallentuna är, och ska fortsätta vara, en attraktiv plats för boende och investeringar, säger Parisa Liljestrand, kommunalråd i Vallentuna kommun.

- Det stora intresset innebär att vi har fått in väldigt många bra förslag på hur området kan utvecklas. Därför känns det extra bra nu när vi kan presentera vinnarna, säger Sara Golkar, mark- och exploateringschef i Vallentuna kommun.

Vinnarna kommer erbjudas att teckna markanvisningsavtal under våren 2017. Planerad byggstart för området är 2019/2020.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige