Image
Costco etablerar nytt varuhus i Bernstorp.
Costco etablerar nytt varuhus i Bernstorp. Bild: Costco/RED

Costco etablerar nytt varuhus i Skåne

Uthyrning Red Fastigheter har ingått avtal med Costco som ska etablera ett nytt varuhus på 15 000 kvadratmeter på den mark som Red förvärvade av Burlövs kommun tidigare i år.
Publicerad den 22 Augusti 2022

Ambitionen är en storslagen öppning 2024 och företagen arbetar nu tillsammans med kommunen för att säkerställa tidsplanen. Det nya varuhuset kommer att rikta sig till hela Öresundsregionen som upptagningsområde och kommer att ytterligare stärka Bernstorps roll som regionalt handelsområde.

Det här blir den USA-baserade handelsaktörens andra projekt på den svenska marknaden efter etableringen i Täby som är planerad att öppna senare i år. Etableringen i Bernstorp förväntas generera i storleksordningen 250 nya arbetstillfällen.
– Vi har levererat Bauhaus, attraherat Biltema, fyllt området med attraktiva, starka detaljhandelskoncept, adderat service till området och nu toppar vi detta med Costco. Vi har lyckats med en historisk turnaround av handelsområdet och definierat Bernstorp till en destination, säger Ronald Rico, vd på Red.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige