Image

Cornerstone förstärker inom förvaltning och transaktioner

Karriär Cornerstone tar nu ytterligare ett steg i att bygga upp sin svenska organisation genom rekryteringen av Kristina Johnson som director Asset Management och av Martin Kjelllström som associate director Portfolio Management och Transactions.
Publicerad den 24 Oktober 2011
Kristina Johnson. Bild: Cornerstone. Bild: Cornerstone.
Kristina Johnson. Bild: Cornerstone. Martin Kjellström. Bild: Cornerstone. Bild: Cornerstone
Martin Kjellström. Bild: Cornerstone.

- Kristina och Martin kommer att ha nyckelroller vad gäller såväl förvaltningen av Nordic Retail Fund (NRF) som den fortsatta utvecklingen av Cornerstone som bolag i Norden. Att vi kunnat rekrytera två så kunniga och erfarna personer inom sina respektive områden är en oerhörd styrka för oss, säger Lars Almquist, Sverigechef för Cornerstone.

Kristina Johnson kommer att vara chef för AM-funktionen och förvaltningschef för NRF i Sverige. Hon kommer att ingå i bolagets ledning tillsammans med Lars Almquist, Mikael Igelström och Rolf Könberg. Hon har arbetat i fastighetsbranschen i 20 år och merparten av tiden inom Atrium Ljungberg, senast som affärsområdeschef för bolagets handelsfastigheter under fem år.

- Efter många roliga och utvecklande år inom Atrium Ljungberg är det dags för nya utmaningar. Jag trivs fantastiskt bra i fastighetsbranschen och ser fram emot att få medverka i det fortsatta utvecklandet av ett bolag som bland annat tror starkt på handelsfastigheter i Norden, säger Kristina Johnson.

Martin Kjellström kommer att arbeta med portföljstrategi, investeringar och transaktioner för Cornerstones fonder i Norden, bland annat NRF. Han har arbetat i fastighetsbranschen i tolv år, bland annat för PwC Corporate Finance och GE Capital Real Estate. Martin Kjellström kommer närmast från ett mindre svenskt fastighetsutvecklingsbolag där han ansvarat för transaktioner och analys.

- Det känns mycket stimulerande att börja på Cornerstone med deras stora satsning i Norden. Cornerstone har ju nyligen tagit över ansvaret för NRF samtidigt som man ska starta nya fonder – det blir en oerhört spännande resa, säger Martin Kjellström.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige