Image

Corem ökar i Stockholm och Malmö

Transaktioner Corem utökar fastighetsbeståndet med drygt 20 000 kvadratmeter lager och kontor. Fastigheterna är belägna i region Stockholm respektive region Syd, och affären görs som bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om 145 miljoner kronor.
Publicerad den 21 November 2016
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

I Stockholm förvärvas tomträtten till fastigheten Elektra 27 i Västberga industriområde, Hägersten. Fastigheten har en uthyrbar area om cirka 6 000 kvadratmeter kontor och lager, varav cirka hälften av ytan är vakant.

I region Syd, Malmö, förvärvas fastigheten Kajan 37 i Limhamn. Fastigheten har en uthyrbar area om cirka 14 800 kvadratmeter kontor och lager. Uthyrningsgraden är cirka 90 procent, fördelade mellan ett flertal hyresgäster.

Totalt hyresvärde för de båda fastigheterna är cirka 19 miljoner kronor per år. Corem tillträder fastigheterna 18 november.

– Det här förvärvet är ett kompletteringsförvärv, på marknader vi känner väl och tror på. I Västberga ser vi både tydliga synergier med vårt befintliga bestånd och stora möjligheter i de befintliga vakanser vi nu förvärvar. I Malmö har vi under lång tid försökt utöka vårt fastighetsbestånd och utvärderat många potentiella affärer. Limhamn är en ny delmarknad för oss i Malmö och med förvärvet av Kajan 37 får vi en rejäl etablering i ett av Malmös mest intressanta lägen, där det pågår och planeras många projekt, säger Eva Landén, vd för Corem.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige