Image
Eva Landén.
Eva Landén. Bild: David Schmidt/Pixprovider

Corem hyr ut i Jönköping

Bolag Företaget har tecknat ett avtal med Instabox som omfattar 2 400 kvadratmeter.
Publicerad den 13 Juni 2020

Instabox kommer att hyra 2 400 kvadratmeter i Jönköping på ett fyraårigt avtal och med tillträde den 1 augusti 2020.

Den aktuella fastigheten Öskaret 16 omfattar 8 400 kvadratmeter och ligger i industriområdet Haga i korsningen mellan E4 och E40 söder om Jönköping. Corem äger 16 fastigheter med cirka 50 000 kvadratmeter uthyrbar yta i närområdet.

Instabox är en frakttjänst för nätbutiker. De levererar paket till så kallade smarta skåp och finns på ett hundratal platser runt om i landet.

– Vi är glada över att etablera oss i Jönköping som har ett utmärkt logistikläge. Vi behöver vara där våra kunder finns, både nätbutikernas lagerverksamhet och konsumenterna. Då passar Jönköping väldigt bra och vi har en ambitiös plan för fortsatt expansion i regionen, säger Christian Karlander, Sverigechef på Instabox, enligt ett pressmeddelande.

– Vi hälsar Instabox varmt välkomna som hyresgäst och ser fram emot ett gott och långt samarbete. Vi tror på nya lösningar inom logistiksektorn och Instabox är en av de som ligger i framkant. Jönköping är en av våra prioriterade orter och vi delar Instabox syn på det goda logistikläget. Både Haga och det närliggande Ljungarum, där vi äger ett flertal fastigheter, är områden som passar väldigt bra för citynära logistik, säger Corems vd Eva Landén.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige