Image

Coop köper i Falun – planerar nybygge

Transaktioner Coop Fastigheter köper en fastighet i Falun och planerar att bygga en ny Coop-butik på cirka 3 000 kvadratmeter.
Publicerad den 2 December 2014

Coop Fastigheter köper fastigheten Gruvbron av Dala Demokraten/Mitt Media.

Fastigheten ligger i ett av Falu kommuns bästa handelslägen med direkt anslutning till Hanröleden (E16) som är en av Faluns mest trafikerade leder. Leden är även matarled för Borlänge, Rättvik samt Faluns centrum. I dag har Coop endast en butik i Falun, Coop Konsum Kvarnberget.

På fastigheten planeras en ny Coop-butik på cirka 3 000 kvadratmeter. Ambitionen är att den ska certifieras enligt Miljöbyggnad nivå Guld. I dagsläget medger detaljplanen handel, men inte livsmedel.

Coop Fastigheters ambition är att tillsammans med Falu kommun omgående starta en detaljplaneändring. När planen ändrats rivs befintlig byggnad och byggnationen av den nya Coopbutiken påbörjas. Till dess är tanken att byggnaden hyrs ut för annan verksamhet i befintligt skick.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige