Image

Coop bygger för XXL i Gävle

Bygg/Arkitektur Sport- och vildmarkskedjan XXL etablerar sig i Valbo Köpstad som ägs av Coop Fastigheter – före detta KF Fastigheter – tillsammans med Konsum Gävleborg. Butiken, som ska stå klar under första halvåret 2015, kommer att vara på totalt 4 000 kvadratmeter.
Publicerad den 2 April 2014
Coop Fastigheter bygger åt XXL i Valbo Köpstad. Bild: Coop Fastigheter
Coop Fastigheter bygger åt XXL i Valbo Köpstad.

Byggnationen startar under sommaren 2014.

- Det här är mycket glädjande eftersom XXL representerar en bransch som ytterligare breddar handelsplatsens utbud. Samtidigt som etableringen stärker platsens position i regionen, säger Pär Nilsson på Coop Fastigheter.

Coop Fastigheter och XXL har samarbetat framgångsrikt tidigare i Bromma, Uppsala, Täby och Göteborg.

- Valbo och Gävle har legat i vår etableringsplan under en längre tid och vi är nu glada och stolta att vi öppnar under 2015. Gävle med omnejd har en historiskt och stark tradition inom sport och fantastiska områden som inbjuder till uteliv, säger Marcus Wibergh på XXL.

Butiker i Valbo Köpstad idag är bland annat Media Markt, Mio, Jysk, Sängjätten, Arken Zoo och Kungsängen.

Valbo Köpstad har tillsammans med grannarna Valbo Köpcentrum och "Nya Köpis" cirka fyra miljoner besökare årligen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige