Image

Coop Bygg lämnar Väla och Sundsvall

HANDEL Coop Sverige stänger Coop Bygg i Väla i Helsingborg och planerar att stänga även Coop Bygg i Sundsvall. Anledning är bristande lönsamhet.
Publicerad den 15 Augusti 2008

- Det är mycket tråkigt för våra medarbetare samt för medlemmar och kunder. Men tyvärr finns inte förutsättningarna för en rimlig resultatutveckling på dessa marknadsplatser, säger Ronnie Wångdahl, chef för Coop stormarknader, där Coop Bygg ingår.

Totalt berörs 14 tillsvidareanställda och sju visstidsanställda. Fackliga förhandlingar har inletts i Väla och kommer att ske i Sundsvall under nästa vecka. Stängningarna planeras att ske under hösten.

- Coop Bygg ska expandera som kedja och vi planerar att öppna totalt sju nya enheter i år. Men vi måste också värdera vilken typ av handelsplatser som vi ska vara på. Därför lämnar vi några marknadsplatser samtidigt som vi etablerar oss på flera nya orter, säger Ronnie Wångdahl.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige