Image
Convendum, med vd Håkan Jeppsson etablerar sig i Umami Park, Hallonbergen, hos storägaren Wallenstam.
Convendum, med vd Håkan Jeppsson etablerar sig i Umami Park, Hallonbergen, hos storägaren Wallenstam. Bild: Wallenstam/Convendum

Convendum hyr 5 000 kvadratmeter av Wallenstam

Uthyrning Wallenstam har gått in som storägare i Convendum. Nu etablerar Convendum sig i Umami Park, Hallonbergen och hyr 5 000 kvadratmeter av Wallenstam.
Publicerad den 7 Januari 2019

Convendum hyr sammanlagt över 5 000 kvadratmeter. Tre våningsplan i tre huskroppar kommer att fyllas med aktivitetsbaserade coworking ytor, kontorsrum, lounge, café och showrooms.

Avtalet sträcker sig över tolv år.

– Convendums moderna och urbana lösningar i ett välpaketerat koncept är en mycket välkommen etablering i Umami Park. Deras närvaro bidrar till nya möjligheter för samverkan, utveckling och dynamik i ett nytt spännande område som fullt utvecklat kommer att omfatta 800 bostäder och kommersiella ytor för kontor, butiker, restauranger, förskola och närservice, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Convendum arbetar för att utveckla kontorsmarknaden med en tillgänglighet som stimulerar samhörighet, kreativitet och nätverk. Sommaren 2017 öppnades portarna till Convendum i Göteborg i Wallenstams fastighet på Avenyn 21. Nu etableras 5000 kreativa kvadratmeter i Umami Park.

– Vårt koncept ger företag nya möjligheter till flexibla kontor med den senaste tekniken i bra lägen. Efterfrågan är stor och en etablering i Umami Park, ett nytt dynamiskt område med perfekt läge och en spännande framtid framför sig, känns helt rätt för oss. Här vill vi skapa en mötesplats för innovationer och utveckling där stora och små företag möts, säger Håkan Jeppsson, vd för Convendum.

Umami Park är ett område för alla som uppskattar närhet till aktiviteter och upplevelser genom mat och kultur samt utmärkta kommunikationer till Stockholm City och Arenastaden.

– Till sommaren har vi glädjen att välkomna de första bostadshyresgästerna här, det tillsammans med Convendums kommande etablering känns fantastiskt roligt för den kommande utvecklingen av Umami Park, säger Mathias Aronsson, vice vd för Wallenstam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige