Image

Concent utvecklar ytterligare bostäder i Örebro

Bygg/Arkitektur Concent utvecklar 186 hyresrätter fördelat på fem huskroppar om totalt 10 000 kvadratmeter i Sörby i centrala Örebro.
Publicerad den 1 April 2015
Concent utvecklar ytterligare 186 hyresrätter i Örebro. Bild: Concent
Concent utvecklar ytterligare 186 hyresrätter i Örebro.

Samtidigt tecknas ett totalentreprenadavtal med Byggbolaget i Värmland AB för byggnationen av detta projekt samt ytterligare ett bostadsprojekt som Concent utvecklar i området Kv. Purjolöken med 82 hyresrätter. Det sammanlagda ordervärdet för projekten är 303 miljoner kronor.

Bristen på hyresrätter i Örebro är stor och i hälften av länets kommuner råder brist på bostäder för ungdomar. Detta beroende på att det byggs för få små, billiga bostäder, skriver Länsstyrelsen i en rapport från 2014.
– Örebro ligger oss varmt om hjärtat och vi är glada över att få hjälpa till att minska bostadsbristen, säger Sara Johansson, fastighetsutvecklare på Concent.

Hyresrätterna blir små och smarta och varierar mellan 1 rum och kök till 3 rum och kök, med fokus på låg energiförbrukning, hållbarhet och funktion framför yta. Sörby är en expansiv stadsdel i centrala Örebro och ligger på promenadavstånd till både centrum och universitetet.

– Vi är mycket glada att vi fått förtroende att producera denna stora volym hyresbostäder ihop med Concent. Vår ambition är att utveckla vårt samarbete och att dessa två projekt blir starten för många, säger Lasse Vikström på Byggbolaget i Värmland AB.

Byggstart planeras till andra kvartalet 2015 för både Kumminen och Purjolöken.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige