Image
Sverker Källgården.
Sverker Källgården. Bild: Cibus

Cibus tar in 418 miljoner i riktad nyemission

Bolag Cibus tog efter börsens stängning på tisdagen in 418 miljoner kronor före transaktionskostnader i en riktad nyemission. Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande till 156 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt om fem procent jämfört med onsdagens stängningskurs.
Publicerad den 2 December 2020

Nyemissionen omfattar 2 680 000 aktier.

Cibus genomförde nyemissionen i syfte att säkra finansiering för att ha möjlighet att ta tillvara de förvärvsmöjligheter bolaget har identifierat i sina huvudmarknader där den totala pipelinen uppgår till omkring 120 miljoner EUR.

Nyemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 7 procent.

I samband med nyemissionen har bolagets verkställande direktör, Sverker Källgården, och finanschef, Pia-Lena Olofsson, åtagit sig att, med vissa undantag, inte avyttra eller annars avhända sig sina aktier i bolaget under en period om 90 kalenderdagar efter slutförande av nyemissionen.

Bolaget har även åtagit sig att inte föreslå eller vidta åtgärder som innebär ökning av aktiekapitalet, nyemissioner och liknande åtgärder, med vissa undantag, under en period om 90 kalenderdagar efter slutförande av nyemissionen, utan medgivande av managers.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Så förvandlas anrika hamnområdet till blandstad

Bygg/Arkitektur Västra Hamnen i Malmö ska omvandlas från ett industri- och hamnområde till en blandad stad. Så här föreslås nästa steg bli för den västra delen av det kulturhistoriskt värdefulla området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY