Image
Sverker Källgården.
Sverker Källgården. Bild: Cibus

Cibus emitterar: "Övertecknad trots rådande omständigheter"

Ekonomi/Finansiering Cibus har placerat ett seniort icke-säkerställt grönt obligationslån med rörlig ränta till ett belopp om 600 miljoner kronor som förfaller i juni 2023. Räntan för den nya obligationen är Stibor 3m + 4,75 procent.
Publicerad den 4 Juni 2020

Emissionslikviden från obligationsemissionen kommer i huvudsak användas för att finansiera och refinansiera gröna byggnader i enlighet med bolagets ramverk för gröna obligationer, och en mindre del av emissionslikviden kommer användas för att delvis återbetala utestående bankskuld.

Bolagets vd Sverker Källgården kommenterar:
– Denna obligation är speciell för oss i många avseenden. För det första är det Cibus första gröna obligation. För det andra är detta den första high-yield obligationen att emitteras på den svenska marknaden sedan coronakrisens början. Att emissionen är övertecknad trots rådande marknadsomständigheter, visar på en verklig styrka hos bolaget. Investerarna uppskattar den defensiva och stabila affärsmodellen som Cibus har. Cibus är ett tillväxtbolag som har vuxit kraftigt under första halvåret och har nu säkrat ytterligare finansiering för att kunna göra fortsatt goda affärer.

Swedbank har agerat sole bookrunner i samband med obligationsemissionen och Roschier Advokatbyrå har agerat som legal rådgivare till bolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige