Image

Chefer på Fastighetsverket misstänks för korruptionsbrott

Juridik Generaldirektör Björn Andersson och fastighetsdirektör Johan Zetterberg på Statens fastighetsverk har anhållits misstänkta för korruptionsbrott. 
Publicerad den 26 Januari 2017

Misstankarna mot generaldirektören och fastighetsdirektören grundar sig på att de 2011- 2016 inte ska ha utövat sitt tillsynsansvar. Bakgrunden består i att de trots flera medarbetares anmälningar ska ha låtit bli att agera gentemot en tidigare anställd fastighetschef som misstänks för omfattande brottslighet gentemot Statens fastighetsverk. Enligt Åklagarmyndigheten har därför den tidigare anställde fastighetschefen kunnat fortsätta att orsaka Statens fastighetsverk betydande skada, vilket gör att brottet klassas som grovt.

Den misstänkta korruptionen uppmärksammades först i TV4:s Kalla Fakta i tisdags. I onsdags genomfördes husrannsakan på huvudkontoret på Statens fastighetsverk, och även i de misstänktas bostäder där man beslagtog datorer, mobiltelefoner och handlingar. 

Husrannsakan har även genomförts hemma hos den tidigare fastighetschefen. Han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för trolöshet mot huvudman, grovt brott och grovt tagande av muta 2010–2015. Hans fru är anhållen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till trolöshet mot huvudman, grovt brott 2010–2015.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige