Image
Henrik Sarto, Lone Wiggers och Anne Sarto.
Henrik Sarto, Lone Wiggers och Anne Sarto. Bild: Peter Sikker Rasmussen

CF Møller förvärvar konsultföretag

Bolag Konsultföretaget Mtre, som är specialiserade på planering av utrymmen, kundrådgivning och användarmedverkan, kommer att bli en del av CF Møller Architects, ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor.
Publicerad den 7 December 2021

CF Møller Architects kännetecknas av att arbeta holistiskt och har sedan starten 1924 byggt upp en rad olika expertkunskaper inom arkitektur, landskap och stadsplanering, produktdesign, hälsovård och kundrådgivning. Nu stärks CF Møller ytterligare genom förvärvet och föreningen med Mtre, som har mer än 15 års erfarenhet som specialister inom lokalplanering, kundrådgivning och användarmedverkan.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder och samarbetspartners integrerade konsulttjänster, där vårt totala utbud av kompetens och tjänster nu kommer att vara både bredare och mer spetsade, säger Lone Bendorff, vd för CF Møller Architects och utvecklar:
– Vi ser en stor potential i att bygga vidare på Mtre:s starka kompetens inom lokalplanering, användarmedverkan och processhantering och integrera detta med vår övriga expertis. Syftet är att stödja vår gemensamma passion för att skapa enkla, tydliga och hållbara lösningar som utgår från människors behov.

Integrationen mellan Mtre och CF Møller Architects skapar en stärkt yrkesgemenskap, där mtre får CF Møllers yrkeskompetens och stärkt förmåga att ta sig in på den internationella marknaden.
– Mtre ser fram emot att bli en del av ett professionellt bredare och inte minst större geografiskt sammanhang och kommer att kunna dra stor nytta av CF Møller Architects mångsidighet och geografiska närvaro. Detta skapar en bra grund för att förverkliga de utvecklingsmöjligheter och den potential vi ser för oss själva. Vi ser fram emot att tillsammans förverkliga denna rad möjligheter, säger Anne Sarto och Henrik Sarto, grundare och direktörer för Mtre.

Mtre ska integreras i CF Møller Architects som ett självständigt varumärke, och Anne och Henrik Sarto kommer att fortsätta som direktörer för Mtre. I maj 2022 flyttar mtre från sina nuvarande lokaler i Østergade till C.F. Møllers lokaler i Hillerødgade i Köpenhamn för att ytterligare stärka samarbetet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kungsleden fyller på med bostäder på Finnslätten

Bygg/Arkitektur Vill tillföra närmare 400 bostäder inom det stora utvecklingsområdet för att stödja behov från framtida verksamheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY