Image

Cernera köper 72 000 kvadratmeter i Östersund

Transaktioner Cernera köper 72 000 kvadratmeter mark inom ett område i Östersund, i folkmun kallat Knytta, som ska bli en ny stadsdel. Markinnehavet innebär en möjlighet för Cernera att bygga cirka 350 bostäder av blandade kategorier.
Publicerad den 13 Mars 2017
Annons
Image
Cernera etablerar sig i Östersund. Bild: Cernera
Cernera etablerar sig i Östersund.

Fram till nu har Cernera verkat i prioriterade tillväxtområden i Västsverige, främst Borås.

– Sedan en tid tillbaka har vi haft planer på att söka oss utanför Boråsmarknaden, till expansiva projekt på andra orter med stark tillväxt. Den nya stadsdelen i Östersund är just ett sådant. Läget är mycket attraktivt vid Storsjön och möjligheterna att addera sociala värden till platsen är stora. Det känns fantastiskt spännande att framöver börja planera det nya området, säger Sebastian Brandt, projektchef på Cernera.

Knytta är beläget nära Vallsundsbron strax söder om Östersund. Stadsdelen är en del av Östersund kommuns byggnadsvision om att utvidga staden runt vattnet. I stadsdelen planeras totalt 1 500 nya bostäder. Just nu görs en fördjupad översiktsplan över området som förväntas vara antagen i början av 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige