Image

Catena tar in 330 miljoner i riktad nyemission

Ekonomi/Finansiering Catena har nyemitterat 2,5 miljoner aktier till kursen 132 kronor genom ett så kallat accelerated book building-förfarande.
Publicerad den 6 Oktober 2016

Catena-aktien har stigit stadigt de tre senaste månaderna från 121 till gårdagens all time high-stängning på 145 kronor.

Teckningskursen motsvarar en rabatt om cirka 5,9 procent jämfört med den volymvägda snittkursen de 30 senaste dagarna.

Emissionen riktades till institutionella investerare i Sverige och utlandet.

Avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt sker i syfte att bredda den
institutionella ägarbasen och möjliggöra tillväxt i form av investeringar i värdeskapande projekt och förvärv av strategiskt lokaliserade och hållbara logistikfastigheter.

Emissionen innebär att Catena tillförs cirka 330 miljoner kronor före avdrag för transaktionskostnader. Befintliga aktieägare får sin ägarandel utspädd med cirka sju procent.

ABG Sundal Collier och Swedbank har varit joint bookrunners och Advokatfirman Glimstedt legala rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige