Image

Catena säljer resterande del av fastighet i Huddinge

Transaktioner Catena har tecknat avtal om att avyttra den resterande ägarandelen av fastigheten Huddinge Regulatorn 2 till WA Fastigheter. Fastigheten bedöms, av Catena, ha ett läge som på sikt inte lämpar sig för logistiklager.
Publicerad den 3 Juli 2018

Catena har tecknat avtal om försäljning av resterande 50 procent av bolaget Huddinge Regulatorn 2 till ett underliggande fastighetsvärde om 390 miljoner kronor. Affären sker som bolagsförsäljning och köpare är som tidigare WA Fastigheter som tillträder hela fastigheten den 3 september 2018. Köpeskillingen för den resterande joint venture andelen uppgår till drygt 95 miljoner kronor, vilket är i nivå med bokfört värde. Affären är helt i linje med den tanke som Catena och WA Fastigheter haft för fastigheten vid den första transaktionen för drygt ett år sedan.

Fastigheten har en uthyrningsbar yta om drygt 45 000 kvadratmeter och en markarea om 62 000 kvadratmeter. Den årliga hyresintäkten uppgår till drygt 32 miljoner kronor och är i dagsläget nästan fullt uthyrd. Catena bedömer att fastigheten inte på sikt har ett läge för logistikändamål. Affären frigör medel och resurser för Catena att istället fortsätta fokusera på moderna logistikanläggningar i rätt läge för såväl fjärrgods som för citylogistik.

– Nya köpmönster, godsflöden och samhällsutveckling gör att vissa logistikfastigheter passar bättre för andra ändamål. När detta sker avyttrar Catena fastigheten, som i detta fall, till en ansvarsfull köpare, för att på så sätt frilägga resurser för nya investeringar och förvärv, säger Catenas regionchef i Stockholm, Maths Carreman.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige