Image
Catena inleder nästa etapp i Landvetter och tecknar nytt avtal.
Catena inleder nästa etapp i Landvetter och tecknar nytt avtal. Bild: Catena

Catena inleder nästa etapp i Landvetter och tecknar nytt avtal

Uthyrning Catena har tecknat avtal med MM-Sport gällande byggnation och uthyrning av en ny logistikanläggning på Logistikposition Landvetter i Härryda kommun, nära Göteborg. Byggnaden väntas stå klar under 2024 och den totala investeringen väntas uppgå till 449 miljoner kronor.
Publicerad den 30 April 2022

I samband med lagakraftvunnen detaljplan under december 2021 tecknade Catena ett marköverlåtelseavtal avseende del av fastigheten Dansered 1:64. Markytan omfattar 210 000 kvadratmeter på bästa logistikläge utmed väg 40 vid Landvetter flygplats i Härryda kommun.

Den 15 mars offentliggjorde Catena första etableringen på området där Menigo Foodservices, en av Sveriges ledande matdistributörer tecknade ett hyresavtal kopplat till en nybyggd logistikanläggning om 42 250 kvadratmeter. Nu annonserar Catena att MM-Sport, en av Nordens största leverantörer inom kosttillskott, har tecknat sig för nästa etapp där ytterligare en logistikanläggning kommer att byggas i nära anslutning till Menigo. MM-Sport kommer att hyra en mindre del av den nya anläggningen, resterande yta är Catena trygga med att kunna hyra ut.

Sammanfattning:
Etapp två på Logistikposition Landvetter omfattar en ny logistikfastighet om 41 810 kvadratmeter där MM-Sport kommer att hyra 8 690 kvadratmeter.
Den totala investeringen väntas uppgå till 449 miljoner kronor med ett uppskattat driftnetto för hela fastigheten om 29,7 miljoner kronor.
Kontraktiden för MM-Sport är 10 år.
Fastigheten kommer certifieras enligt BREEAM-SE 2017 nivå "Excellent".

– Jag är glad att vi redan kan inleda nästa etapp på Logistikposition Landvetter och välkomna MM-Sport som hyresgäst. Byggnationerna som nu sker på kort tid på området visar på styrkan i Catenas erbjudande och hur stor efterfrågan är på hållbara och moderna logistikfastigheter på rätt läge, säger Catenas regionchef i Göteborg, Jonas Arvidsson.

Byggnationen inleds under hösten 2022 och MM-Sport beräknar att flytta in under våren 2024.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige