Image
Catena har ingått bindande avtal för förvärvet av Halmslättens två fastigheter.
Catena har ingått bindande avtal för förvärvet av Halmslättens två fastigheter. Bild: Halmslätten

Catena ingår bindande avtal för Halmslätten-förvärvet

Transaktioner Catena har tecknat avtal med Halmslätten Fastighets AB gällande förvärvet av två logistikfastigheter i Umeå och Halmstad. Förvärvet sker som en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 1 520 miljoner kronor före avdrag för latent skatt.
Publicerad den 31 Mars 2022

Den 21 februari offentliggjorde Catena avsikten att förvärva fastigheterna Vrangelsro 5:4 i Halmstad och Logistiken 3 i Umeå från Halmslätten Fastighets AB. Båda fastigheterna har Martin & Servera, Sveriges ledande restauranggrossistföretag, som hyresgäst.

Kort om transaktionen:
Omfattar fastigheterna Vrangelsro 5:4 i Halmstad om 49 980 kvm i uthyrningsbar yta och Logistiken 3 i Umeå om 23 005 kvadratmeter.
Det uppskattade driftnettot för båda fastigheterna är 60,5 MSEK.
Kontraktstiden är 12 år för Vrangelsro 5:4 och 9 år för Logistiken 3.
Vrangelsro 5:4 uppfördes 2009 och Logistiken 3 uppfördes 2015.
Båda fastigheterna är certifierade enligt BREEAM.
Tillträde är satt till 13 april.

Förvärvet av Vrangelsro 5:4 och Logistiken 3 ger Catena två moderna logistikfastigheter med en långsiktig stark hyresgäst i Martin & Servera. Båda fastigheterna har en attraktiv hållbarhetsprofil genom att vara helt självförsörjande på uppvärmning genom värmeåtervinning från kylsystemet.

Genom förvärvet stärker Catena sin position i attraktiva logistiklägen där bolaget idag har ett existerande bestånd. Halmstad befinner sig mellan två av Sveriges starkaste logistiknav, Göteborg och Helsingborg, och Umeå utgör ett viktigt logistikläge i en region där exempelvis nya etableringar inom grön stålindustri och batteritillverkning för elbilar växer.
– Vi är nöjda att kunna addera Vrangelsro 5:4 och Logistiken 3 till vårt bestånd. Förvärven är i linje med vår strategi att äga och förvalta moderna logistikfastigheter i viktiga logistiklägen. Genom att stärka vår närvaro i Halmstad och Umeå positionerar vi Catena för fortsatt attraktiv tillväxt, säger Jörgen Eriksson, vd Catena.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige