Image

Catena i 400-miljonersköp – betalar med nya aktier

Transaktioner Catena har efter förhandling lämnat ett slutligt bud till Logistikkbygg 1 AS, ett bolag som etablerats och förvaltas av Pareto Project Finance AS, om förvärv av två fastigheter till ett sammanlagt fastighetsvärde om 396 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Februari 2014

Budet förväntas att antas senast den 13 februari 2014, efter godkännande från generalförsamlingen i Logistikkbygg 1 AS.

Fastigheterna Lagret 1 i Nässjö omfattar 24 404 kvadratmeter uthyrningsbar logistikyta och Jordbromalm 4:33 i Haninge omfattar 23 547 kvadratmeter logistikyta.

Fastigheterna upplåts med äganderätt och det tänkta förvärvet sker i två separata bolag.

Fastigheterna är uthyrda till en hyresgäst per fastighet med kontrakt giltiga till 2020 och 2024. Den tänkta köpeskillingen ska delvis erläggas genom en revers om 50 miljoner kronor, vilken säljaren förbinder sig att överlämna till Catena som betalning för nyemitterade aktier.

Kallelse till extra bolagsstämma i Catena AB med förslag till beslut om apportemission kommer att ske snarast efter att budet har antagits av Logistikkbygg 1 AS.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige