Image

Catella startar nytt affärsområde i Frankrike

Bolag Catella etablerar kapitalförvaltning inom fastighetssektorn i Frankrike med start under våren 2014. Verksamheten kommer att drivas under ledning av François Brisset, tidigare vd och en av grundarna av DTZ Asset Management.
Publicerad den 10 December 2013

- För att bygga vidare på Catellas starka position inom fastighetsrådgivning på den franska marknaden etablerar vi nu kapitalförvaltning inom fastighetssektorn. Frankrike är en av Catellas viktigaste marknader. Det faktum att etableringen kommer att ske tillsammans med ett av Frankrikes främsta och mest kvalificerade team inom området, under ledning av François Brisset, gör det än mer spännande, säger Johan Ericsson, vd och koncernchef på Catella.

François Brisset blir chef för den nya verksamheten. François Brisset var tidigare vd och en av grundarna av DTZ Asset Management. Han har även haft olika ledande befattningar inom Goldman Sachs/Archon, E&Y och Credit Foncier.

Den nya enheten kommer att fokusera på kapitalförvaltning inom fastighetssektorn på uppdrag av franska och utländska investerare.

- Vi vill möta en ökande efterfrågan från investerare för skräddarsydda investeringar, genom att strukturera, organisera och hantera investeringsinstrument på uppdrag av tredjepartsinvesterare. Vi kommer att vara aktiva inom både kommersiella fastigheter och bostäder, säger François Brisset, chef för Property Asset Management i Frankrike.

FAKTA
Catella har en verksamhet inom kapitalförvaltning i Europa med 5 miljarder euro under förvaltning, varav 2 miljarder euro avser fastigheter. Kapitalförvaltningen inom fastigheter består huvudsakligen av reglerade fastighetsfonder som förvaltas i München. Den franska verksamheten kommer att komplettera koncernens erbjudande inom fastighetstjänster i Europa. Kapitalförvaltningsdelen kommer att vara oberoende till Catellas fastighetsrådgivning i Frankrike och verka från ett separat kontor i Paris.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige