Image

Catella etablerar Property Investment Management i Norge

Bolag Catella startar Property Investment Management i Norge och förvaltning av mezzanine-fonder i Luxemburg i partnerskap med Jarle Norman-Hansen och Bjarte Solheim, som båda har omfattande erfarenhet av fastighetsinvesteringar på de norska och nordiska marknaderna.
Publicerad den 21 December 2015

- Catella har en mycket stark plattform i Norden och Kontinentaleuropa både inom Property Investment Management, med 3,2 miljarder euro under förvaltning, och inom fastighetsrelaterad Corporate Finance. Nyligen lanserade vi en fondverksamhet inom bostadssegmentet i Tyskland, etablerade oss i Spanien och vi fortsätter att utveckla våra framgångsrika verksamheter i Finland, Frankrike, Danmark, Spanien, Portugal och Luxemburg. Etableringen i Norge är ett naturligt nästa steg för vår expansion. Den norska marknaden är stor och välfungerande och vi tror att vi kan skapa värden för våra framtida kunder här. Under 2016 kommer vi också att bygga en Corporate Finance-verksamhet i Norge och erbjuda både lokal transaktionskapacitet och tillgång till vår europeiska Corporate Finance-affär, säger Knut Pedersen, vd och koncernchef på Catella.

Jarle Norman-Hansen och Bjarte Solheim har varit involverade i ett stort antal nordiska fastighetstransaktioner som rådgivare, förvaltare eller ägare. Tillsammans har de rest mer än 50 miljarder kronor i eget kapital samt mezzanine och övriga lån.

- Catella får tillgång till en ledning med omfattande, relevant erfarenhet av investeringar inom olika fastighetskategorier, geografier och stadier i konjunkturcykeln. De har ett brett nätverk av lokala investerare, långivare och rådgivare runt om i Norden. Dessutom får Catella tillgång till en fastighetsfondverksamhet och en plattform för mezzanine finansiering i Luxemburg, säger Timo Nurminen, chef för Property Investment Management på Catella.

Jarle Norman-Hansen har 28 års erfarenhet från de nordiska fastighetsmarknaderna och är grundare och partner för Luxemburgbaserade Ambolt Advisors Sarl, som förvaltar mezzanine-fonder, för närvarande två fonder som finansierar nordiska fastighetsinvesteringar. Han var tidigare chef för Real Estate & Research på ABG Sundal Collier samt analyschef på Alfred Berg respektive First Securities.

Bjarte Solheim har 17 års erfarenhet från de nordiska fastighetsmarknaderna och är grundare av den norska kapitalförvaltaren Elementum. Dessförinnan var han grundare och partner på den norska fastighetsfonden Solist respektive Director på Fearnley Finans Eiendom.

Catella kommer tillsammans med Norman-Hansen och Solheim att bilda ett nytt partnerbolag som kommer att förvärva deras befintliga bolag Ambolt Advisors Sarl, och Elementum Asset Management AS. Den nya bolaget kommer att fokusera på fastighetsinvesteringar och kapitalförvaltning på uppdrag av norska och utländska investerare och förvaltning av mezzanine-fonder. Verksamheten kommer att initieras i början av 2016.

- Catella har nu vuxit till att vara en ”one-stop shop” inom lokal tredjeparts kapitalförvaltning för gränsöverskridande och lokala investerare. Vi kommer också selektivt lansera nischade fondprodukter för att tillgodose behoven hos lokala investerare, säger Timo Nurminen.

Inom affärsområdet Catella Property Investment Management uppgår det förvaltade kapitalet till cirka 3,2 miljarder euro och verksamhet finns i Tyskland, Finland, Frankrike, Danmark, Spanien, Portugal och Luxemburg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY