Image
Leiv Synnes blir ny ledamot i Castellum
Leiv Synnes blir ny ledamot i Castellum Bild: Istock

Castellums styrelse utökas

Bolag Vid en extra bolagsstämma igår valdes Leiv Synnes in som ledamot efter att Castellum valt att utöka styrelsen med en extra stol.
Publicerad den 9 December 2022

Leiv Synnes är född 1970, är anställd vid Akelius Residential Property sedan 2004. Leif Synnes är CFO sedan 2014 och vice president sedan 2020. Åren 2010-2014 var han Head of Business Development och åren 2004-2014 Treasurer. Han är bosatt i Täby och civilekonom från Umeå Universitet. Han har erfarenhet som styrelseledamot i flertalet bolag inom Akeliuskoncernen, bland annat Akelius Fonder, Akelius Invest och Akelius Språkkurs.

Valberedningens motivering lyder
"Leiv Synnes kommer vara ett positivt tillskott till styrelsen. Akelius Residential Property är Castellums huvudägare och det är positivt att huvudägaren tar ansvar för styrningen genom att nominera dess CFO till styrelsen. Finansieringsfrågorna är alltid viktiga för ett fastighetsbolag, speciellt i dessa tider. Med Leif Synnes i styrelsen stärks kompetensen rörande finansieringsfrågorna. Han har stor erfarenhet av inte bara finansierings- och kapitalstrukturfrågor för fastighetsbolag utan även finansiell rapportering och transaktioner för fastighetsbolag. Då Akelius Residential Property har verksamhet i flera europeiska länder och i nordamerika bidrar också Synnes med ett internationellt perspektiv i styrelsen."

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige