Image
Cast1
Cast1

Castellumägda United Spaces etablerar coworking i Uppsala

Bolag Coworkingbolaget United Spaces har tecknat ett hyresavtal med Castellum avseende kontorslokal om 2 600 kvadratmeter i den anrika fastigheten mest känd som Rådhuset i centrala Uppsala.
Publicerad den 29 November 2019

United Spaces finns idag etablerade i städerna Stockholm, Göteborg och Malmö samt på Arlanda flygplats. Affärsidén är att erbjuda kontors- och mötesplats för medlemmar som vill se sig själva och sina företag växa, som vill attrahera talanger, hitta idéer och skapa kontakter. Etableringen är bolagets första i Uppsala och innebär att man efter inflyttningen i november 2020 kommer att kunna erbjuda 400 medlemmar tillgång till lokalerna i Rådhuset vid stora torget i centrala Uppsala.
– Vi är väldigt glada att nu kunna etablera oss i Uppsala. Extra roligt är att det blev i Rådhuset med tanke på läget, fastighetens historia och dess vackra lokaler. Vi har länge sneglat på Uppsala då det finns en stor potential med tanke på att det är en tillväxtort med ett växande näringsliv, säger Yvonne Sörensen Björud, vd för United Spaces.

Castellum förvärvade United Spaces i början av 2019 med målsättning att växa inom coworking-segmentet och skapa synergier med sin befintliga verksamhet inom kontorsfastigheter.
– Det är positivt att vårt dotterbolag United Spaces nu slår upp portarna i våra lokaler. Vi har ett mycket bra samarbete. Det i kombination med att lokalerna lämpar sig väldigt bra för coworking gör att det känns extra roligt, säger Robert Ahlstedt, tf affärsområdeschef Uppsala, Castellum.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige