Image

Castellum investerar för 399 miljoner kronor

SVERIGE Castellum har, genom helägda dotterbolag, dels beslutat om nybyggnationer för 247 miljoner kronor. Dels har man förvärvat fyra kommersiella fastigheter för 152 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Januari 2008

Efter att hyresavtal tecknats har Eklandia Fastighets AB påbörjat byggnation av två anläggningar på Hisingen i Göteborg. En logistikanläggning om cirka 15500 kvadratmeter, varav kontor cirka 1500 kvadratmeter, för produkter och tjänster inom hälsa och sjukvård till en beräknad investering om 115 miljoner kronor och en fullserviceanläggning om cirka 4500 kvadratmeter för försäljning och service av bilar till en beräknad investering om 75 miljoner kronor. Båda nybyggnadsprojekten beräknas vara klara för inflyttning vid årsskiftet 2008/2009.

Aspholmen Fastigheter AB har påbörjat byggnation på ett markområde i Örebro som ligger i direkt anslutning till arbetsområdet Aspholmen. Första etappen omfattar cirka 3400 kvadratmeter uthyrningsbar yta för verksamheter i likhet med arbetsområdet i övrigt, det vill säga kontor, sällanköpshandel och olika former av serviceverksamheter. Investeringen beräknas uppgå till 34 miljoner kronor och den första inflyttningen är planerad till slutet av 2008.

Fastighets AB Briggen har förvärvat en lager/logistikfastighet om cirka 7400 kvadratmeter för 67 miljoner kronor varav tolv miljoner kronor avser övertagen uppskjuten nominell skatt då förvärvet gjorts genom en bolagsaffär. Fastigheten som är fullt uthyrd är belägen på Väla Södra i Helsingborg. Avtal har tecknats och tillträde har skett under slutet av föregående år.

Aspholmen Fastigheter AB har förvärvat en lager/industrifastighet om cirka 2700 kvadratmeter för 16 miljoner kronor varav två miljoner kronor avser övertagen uppskjuten nominell skatt då förvärvet gjorts genom en bolagsaffär. Fastigheten är belägen inom Broby-området i Märsta/Stockholm. Avtal har tecknats och tillträde har skett under slutet av föregående år.

Inom området Tunbytorp i Västerås har Aspholmen Fastigheter AB förvärvat respektive påbörjat följande:
* Förvärv av en kontors/butiksfastighet om cirka 5200 kvadratmeter för 60 miljoner kronor varav nio miljoner kronor avser övertagen uppskjuten nominell skatt då förvärvet gjorts genom en bolagsaffär. Avtal har tecknats och tillträde har skett under januari 2008.
* Förvärv av en lager/industrifastighet om cirka 1100 kvadratmeter för nio miljoner kronor. Avtal har tecknats och tillträde har skett under januari 2008.
* Påbörjat byggnation av en anläggning om cirka 2500 kvadratmeter för försäljning och service av bilar till en beräknad investering om 23 miljoner kronor. Inflyttning är planerad till slutet av 2008.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige