Image
Castellum hyr ut till Martin & Servera i Stockholm.
Castellum hyr ut till Martin & Servera i Stockholm.

Castellum hyr ut till Martin & Servera i Stockholm

Uthyrning Castellum har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Sveriges ledande restauranggrossist Martin & Servera om cirka 5 300 kvadratmeter på Västra Kungsholmen, Stockholm. I fastigheten kommer Martin & Servera skapa sitt nya centrum för utveckling av framtidens hållbara produkter inom restaurangbranschen.
Publicerad den 14 Juni 2022

Martin & Serveras nya huvudkontor kommer att stå inflyttningsklart augusti 2023, och kommer med sin ledande position inom branschen bli ett stort och viktigt tillskott för hela Västra Kungsholmen. Kontoret kommer att samla sina verksamheter från Årsta och Alvik till en ny gemensam mötesplats för cirka 400 medarbetare.

– Det känns roligt att få välkomna en stor aktör som Martin & Servera till den här fastigheten på Västra Kungsholmen. Nu har vi fullt fokus på att anpassa och modernisera lokalerna för att bli en arbetsplats och mötesplats i absolut toppklass, säger Sven Stork, vd i Region Stockholm, Castellum.

Castellum inledde en totalrenovering av fastigheten Hornberg 10 för ett drygt år sedan med fokus på återbruk där stora delar av materialet som rivs återbrukas inom projektet eller får nytt liv i andra byggnader.

– Tillsammans med Castellum skapar vi en attraktiv arbetsplats där våra medarbetare vill vara, träffas och samarbeta. Det nya huvudkontoret är centralt för vår utvecklingsresa och en viktig del i vår strategi för att både behålla och locka ny kompetens till Martin & Servera, säger Liv Forhaug, koncernchef Martin & Servera-gruppen.

Med uthyrningen till Martin & Servera samt med befintliga hyresgäster som Flinks Järn AB och Octapharma finns nu endast cirka 1000 kvadratmeter vakanta i fastigheten på Lindhagensgatan 133.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige