Image

Carlyle hyr ut vid Globen

UTHYRNING Carlyle Group hyr ut närmare 4 400 kvadratmeter till två olika hyresgäster i Globen City och i Startboxen strax utanför Stockholm.
Publicerad den 14 September 2010

De nya hyresgästerna är Menigo och Oden Anläggningsentreprenad AB som hyr cirka 2500 kvadratmeter respektive 1900 kvadratmeter.

Menigo Foodservice, har tecknat ett tolvårigt hyresavtal för lokaler i Carlyles fastigheter i Globen City. Menigo är underleverantör till bland annat restauranger. Kontorslokalerna på 2 500 kvadratmeter kommer att användas som företagets huvudkontor.

Oden Anläggningsentreprenad AB är ett av de ledande anläggningsföretagen i Sverige med fokus på bland annat broar och tunnlar. Oden har tecknat ett hyresavtal på fem år för kontorslokaler i Startboxen - vid Järva Krog - på totalt 1 900 kvadratmeter.

Sedan Carlyles förvärv av Startboxen 2007 har man lyckats minska vakansen från 77 till 33 procent. Några av de större hyresgästerna är Bruker, världsledande tillverkare av medicinska instrument, och Brady, leverantörer av säkerhetsmärkningar. Dessutom finns ett trestjärnigt hotell i fastigheten, som planerar att slå upp portarna i början på nästa år.

- Vi är mycket nöjda med att ha säkrat flertalet nya hyresavtal. Vårt lokala team har satsat mycket på fastighetsutveckling och förbättrat kvalitén på fastigheterna. Det tillsammans med det attraktiva läget för fastigheterna har bidragit till framgångarna. Vi ser ett fortsatt stort intresse från potentiella hyresgäster, säger Anders Hörnqvist, property director för Carlyle i Norden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige