Image
Capman förvärvar lager nära Göteborg.
Capman förvärvar lager nära Göteborg. Bild: Capman

Capman förvärvar lager nära Göteborg

Transaktioner Capman Nordic Property Income Fund har förvärvat ett lager nära Göteborg, en affär som ytterligare stärker fondens exponering mot lätta industritillgångar.
Publicerad den 17 Januari 2022

Lagerbyggnaden består av två intilliggande fastigheter i Mölnlycke Företagspark öster om Göteborg. Den ena fastigheten är en färdigbyggd lagerfastighet på cirka 7 000 kvadratmeter som stod klar 2018 och den andra är en obebyggd tomt med cirka 4 000 kvadratmeter befintlig byggrätt för ytterligare lager- och kontorsytor. Capman planerar att investera i energibesparande åtgärder och siktar på att miljöcertifiera lagerfastigheten.

Lagerbyggnaden är för närvarande fullt uthyrd till två hyresgäster. Renew Group, ett svenskt företag verksamt inom sportbranschen, är den största hyresgästen och PDL Center, den ledande padeltennisoperatören i Sverige, hyr resterande yta.

Läget är utmärkt ur en last mile-synpunkt då det ligger nära centrala Göteborg, Landvetter flygplats, Borås och har enkel anslutning till motorvägar mot Malmö och Oslo.
– Det attraktiva läget, det utmärkta skicket, konfigurationen för flera användningsområden och de solida hyresgästerna gör denna tillgång till ett utmärkt tillskott till vår inkomstfokuserade fond. De tillgängliga byggrätterna ger en möjlighet till vidareutveckling, säger Anna Reuterskiöld, Partner och Head of Capman Real Estate Sweden.

Capman Real Estate förvaltar för närvarande cirka fyra miljarder euro i fastighetstillgångar. Fastighetsteamet består av över 60 fastighetsspecialister i Helsingfors, Stockholm, Köpenhamn, Oslo och London.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige