Image

CA köper 25 000 kvadrat av M2 Gruppen i Malmö

Transaktioner CA Fastigheter har köpt Fastighets AB Skåneporten av Rutger Arnhults M2 Gruppen. Bolaget innehåller 25 000 kvadratmeter – övervägande bostäder – i Malmö.
Publicerad den 1 April 2014
Johan Damne. Bild: CA Fastigheter
Johan Damne.

Fastigheterna är belägna i områdena Nydala och Kryddgården.

Förvärvet skall ses som en del i en strategi att återigen, efter cirka 13 års frånvaro, etablera CA Fastigheter AB i Malmö.

- Vi är glada att vi genom affären med M2 Gruppen nu på allvar kan säga att vi är tillbaka i Malmö och Öresundsregionen och dessutom med ett mycket välskött bostadsbestånd, säger Mikael Holmgren, affärsutvecklare på CA Fastigheter AB.

- Malmö och Öresundsregionen är under stark utveckling vilken vi vill vara del av. För CA-koncernen känns det väldigt naturligt att återigen vara etablerade på orten där vi nu kommer upprätta ett regionkontor. För att få stordriftsfördelar och samtidigt en balanserad fastighetsportfölj har vi ambitionen att förvärva ytterligare fastigheter av olika inriktning i Malmö, en regionstad som kommer ha en fortsatt bra utveckling, säger CA Fastigheter AB:s vd Johan Damne.

CA Fastigheter AB har även sedan tidigare ett stort fastighetsutvecklingsprojekt i Lomma Hamn mellan Malmö och Lund. Detta projekt omfattar cirka 500 bostadsenheter i såväl flerbostadshus som radhus, parhus och villor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Skoglund: "Bankerna är lite mer njugga nu"

Bolag JM har lämnat in sin delårsrapport för första kvartalet 2024 och det är en ganska belåten Johan Skoglund som möter pressen i sin allra sista presentation som vd och koncernchef för bolaget. För även om finansieringsbyxorna har krympt lite de senaste åren och intäkterna på riksnivå har minskat så går bolagets försäljning upp med 60 procent mot föregående års rapport. – Vi planerar att starta fler bostäder i år än vi gjorde 2023, säger den avgående vd:n och koncernchefen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige