Image
CA Fastigheter hyr ut på Södermalm till Cedervall arkitekter.
CA Fastigheter hyr ut på Södermalm till Cedervall arkitekter. Bild: Wikimedia commons

CA Fastigheter hyr ut på Södermalm till Cedervall arkitekter

Uthyrning Cedervall flyttar sin verksamhet till fastigheten Tobaksmonopolet 14 på Maria Bangata nr 6 på Södermalm i Stockholm. CA Fastigheter AB har tecknat ett hyresavtal för hela byggnaden på totalt 1 600 kvadratmeter kontorsytor fördelade på 4 plan.
Publicerad den 1 September 2022

New Property Uthyrning har agerat uthyrningsrådgivare till CA Fastigheter.

– Det känns väldigt roligt att en arkitektbyrå som Cedervall valt den här fastigheten för sitt nya kontor. Vi har tidigare kallat huset för Tengbomhuset då det är ritat av Ivar Tengbom men nu får vi kanske tänka om och börja kalla det Cedervallhuset, säger CA Fastigheters regionchef i Stockholm, Malin Claesson Stenström.

Cedervall flyttar från en närliggande adress på Maria Skolgata och får i och med flytten, som går av stapel i februari 2023, större lokaler i ett helt eget hus.
– På Maria Bangata 6 får vi full flexibilitet och möjlighet att anpassa lokalerna efter våra behov. Cedervallhuset kommer att bli en kreativ och inkluderande plats som uppfyller alla krav på dagens hybridarbete. Med ett eget hus har vi också möjlighet till kreativa samarbeten, evenemang och utrymme för att hyra ut till arkitekter eller andra spännande verksamheter, säger Björn Stillefors, vd på Cedervall.

– Södermalm, och framför allt kvarteret Tobaksmonopolet, har utvecklats till ett kluster för design, reklam, PR, spelutvecklare och arkitekter. Vi har under en längre tid sett ökad efterfrågan på lokaler i området med hög standard och där hyresgäster har möjlighet att profilera sig, säger Catia Bond, ansvarig uthyrare på New Property.

Fastigheten på Maria Bangata 6 är en funktionalistisk pärla med stora kulturhistoriska kvaliteter. Huset ritades av Ivar Tengbom och stod klart 1938, då som huvudkontor för Svenska Tobaksmonopolet AB.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige