Image
Malmö.
Malmö. Bild: Malmö stad

CA Fastigheter förvärvar utvecklingsfastighet i Malmö

Transaktioner CA Fastigheter AB har via en "off market" affär förvärvat lagerfastigheten Ugnen 5 belägen på Norra Sorgenfri i Malmö. Fastigheten är en del i en omfattande översiktsplan.
Publicerad den 5 November 2019

På fastigheten har planprocess inletts i syfte att uppföra bostäder, vård, förskola med mera. Tomtarealen uppgår till cirka 11 000 kvadratmeter med en befintlig lager- och kontorsbyggnad om 2 100 kvadratmeter. I samband med försäljningen tecknas ett långsiktigt hyresavtal med säljaren.

– Vi förvärvar en intressant fastighet som på några år sikt ger oss stora utvecklingsmöjligheter samtidigt som vi får kassaflöde under planprocessen" säger CA Fastigheter AB:s affärsutvecklare Mikael Holmgren i en kommentar och tillägger:

– Vi har fortsatt en ambition om att öka vår närvaro i Malmö och denna affär är ett utmärkt sätt att skapa en fastighetsportfölj med såväl förvaltningsfastigheter som fastighetsutvecklingsprojekt.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige