Image

Byggstart för Gröndal strand

Bygg/Arkitektur Byggvesta inleder bygget av 83 hyresrätter och lokaler för en ny stor kommunal förskola på Bryggvägen i Gröndal.
Publicerad den 12 Oktober 2016
Gröndal strand. Bild: Byggvesta
Gröndal strand.

Byggvestas 83 hyresrätter är fördelade mellan två hus utmed Bryggvägen. Fastigheterna kommer ägas av fastighetsbolaget Grön Bostad och därmed förvaltas av Byggvesta.

Övriga byggherrar i området är NCC, ALM Equity, Aros och Genova Property Group som alla uppför bostadsrättslägenheter. Området blir klart 2018 och innehåller totalt närmare 400 lägenheter.

Det nya området Gröndal Strand växer fram som vattennära kvarter med både bostäder, verksamheter och bevarade grönområden.

Kvarterets arkitektur hämtar också inspiration från Gröndals välkända kulturminnesmärkta stjärn- och terrasshus från 40-talet.

– Jag har en tydlig vision om ett Stockholm för alla. Nya hyresrätter och nya förskolor behövs i ett Stockholm som växer med rekordfart. Därför är det extra kul med denna positiva utveckling av Gröndal med hyresrätter och förskola, säger Karin Wanngård, kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

– Det känns underbart att vi nu är igång med denna omvandling från stängt centralt vattennära industriområde till vackert rekreationsområde och bostadspärla, säger Marcus Svensson, vd för Byggvesta Development.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gotlandshem saknar besked om bostadsrätter: "Det var bättre än ett nej i alla fall"

Bostäder Stora eftersatta fastighetsunderhåll som kommer kosta Gotlandshem minst två miljarder kronor. Samtidigt som tillförseln av nya hyresrätter är låg. Lösningen som Gotlandshem landat i är att i samband med förtätningen av ett område samtidigt bygga bostadsrätter för att till viss del finansiera nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige