Image

Byggstart för 1,7-miljardersprojekt

STADSUTVECKLING Centrum Terre genomför nu de slutliga förberedelserna för en byggstart av stadsförnyelseprojektet Lorry i Sundbyberg. Byggstart sker under hösten och invigningen planeras till hösten 2010. Investeringen ligger på 1,7 miljarder kronor.
Publicerad den 11 September 2008

I kvarteret närmast Torget skapas en galleria i kulturminnesmärkta industribyggnader och i kvarteret på andra sidan Landsvägen uppförs ett parkeringsgarage för 750 bilar och ytterligare butiker.

Lorry-gallerian är inriktad på shopping, mat och kultur och är tillsammans med
garaget första steget mot en vitalare stadskärna.

Bland redan tecknade hyresavtal i Lorry finns ankarhyresgäster som H&M, Ica och
Systembolaget. Andra är Mixit, Kicks, Akademibokhandeln, Mischief, Crispin, Espresso House och Sats.

Lorry kommer totalt att bestå av cirka 100 butiker, restauranger och serviceverksamheter inklusive ett nytt stort stadsbibliotek och en kulturbiograf.

Sundbyberg växer mest av alla Storstockholms kommuner och stadens invånare och de många arbetande – cirka 30 000 – i och runt Sundbyberg behöver ett bättre och större utbud. Med sina 37 000 kvadratmeter kommer Lorry att fördubbla ytan för butiker, restauranger, kultur och service i centrala Sundbyberg. Därmed kommer Sundbybergs stadskärna att fungera som det centrum för
nordvästra Storstockholm som Stockholm Stad och Sundbyberg Stad gemensamt planerat.

– Genom sitt fantastiska kollektivtrafikläge och unika utformning och innehåll kommer Lorry få en naturlig marknad på cirka 140 000 personer, säger Magnus Lundgren, vd på Centrum Terre AB.

Lorry-gallerians exteriör kommer att präglas av både de gamla kulturmärkta industribyggnaderna och nya modern tillägg, vilket ger spännande och intressanta kontraster. Gallerians byggs ihop med Sturegatan genom en ny gångbro över järnvägen. Interiören får en småstadskaraktär med flera teman och olika rumsliga karaktärer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige