Image
Fredrik Leo, vd för Byggpartner.
Fredrik Leo, vd för Byggpartner. Bild: Byggpartner.

Byggpartner tecknar kontrakt för bostäder med Gavlegårdarna

Bostäder Nu har Byggpartner och Gavlegårdarna tecknat kontrakt om ett nytt bostadsprojekt i Södra Hemlingby utanför Gävle. Projektet omfattar nyproduktion av 132 hyresrättslägenheter.
Publicerad den 4 Januari 2021

Precis söder om Gävles stadskärna skapas en helt ny stadsdel med flera hundra bostäder samt kommunal service. Området som växer fram heter Södra Hemlingby och visionen är att skapa en tät småstadskänsla och att bygga i en hållbar anda. ByggPartner har nu fått klartecken att bygga 132 nya hyresrätter i området. Beställare är Gavlegårdarna, som är Gävle kommuns allmännyttiga bostadsbolag.

ByggPartner är redan etablerade på platsen i och med byggandet av Hemlingborg, med skola, förskola, vård- och omsorgsboende samt idrottshall. Nu blir det ytterligare ett projekt i området för Byggpartner.

– Det känns verkligen bra att vi får bygga hyresrätter i Södra Hemlingby, eftersom det är en boendeform som ger fler möjlighet till en bra bostad, säger Johan Karlsson, entreprenadchef på Byggpartner.

Gavlegårdarna planerar att uppföra de nya husen med stomme i KL-trä (korslimmat trä). Det är ett val som ligger helt i linje med områdets hållbara profil.

– Det är första gången vi bygger bostadshus med stomme av KL-trä och fasad i skiffer, det blir spännande att komma igång med det här projektet som har en tydlig hållbarhetsprofil, säger Lars Janols, fastighetsutvecklingschef på Gavlegårdarna.

– Vi satsar också på en fin livsmiljö mellan husen. Där finns växthus, plats för odling, grillplatser, pergola och en härlig grönska. Vi skapar också utrymme för cykelmek, vilket ger de boende än större möjlighet till en hållbar livsstil. Det känns kul att vi som kommunalt bostadsbolag ger människor möjlighet att bo i hyresrätt i en för Gävle både ny och modern stadsdel, fortsätter han.

Planerad byggstart är satt till januari/februari 2021 och projektet beräknas vara klart för inflyttning under andra kvartalet 2023. Ordervärdet är 275 miljoner kronor och går in i Byggpartners orderbok för kvartal 1 2021.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige