Image

Byggpartner tar ny vd från Hufvudstaden

Karriär Sverker Källgården blir ny vd i Byggpartner. Han är idag affärsområdeschef på Hufvudstaden och har tidigare lång och bred erfarenhet från NCC.
Publicerad den 9 April 2013

Sverker Källgården efterträder Bo Olsson, som sedan i oktober 2012 varit tillförordnad vd.

- Vi är mycket nöjda med att få in Sverker Källgården som ny vd i Byggpartner. Sverker har en lång och gedigen erfarenhet från byggbranschen och har arbetat i branschen i många olika befattningar. Dessutom har Sverker genom sina år på Hufvudstaden fått en stor erfarenhet från beställarsidan, vilket är viktigt för att förstå kunder och partneringprojekt. Förutom den breda erfarenheten från entreprenadsidan och beställarsidan besitter Sverker en bevisad ledarförmåga, ett engagemang och en personlighet som passar väl för bolaget. I Sverker har vi hittat en person som både har en gedigen erfarenhet och är duktig på att bygga stabila kundrelationer, säger Claes Kjellander, styrelseordförande för Byggpartner.

Sverker Källgården har under sin tid på NCC arbetat med flertalet befattningar såsom platschef, projektchef, arbetschef, affärschef och avdelningschef. På Hufvudstaden har Sverker arbetat med fastighetsutveckling, fastighetsförvaltning och ingår i Hufvudstadens ledningsgrupp.

- Jag gillar Byggpartners kärnvärden och filosofi och ser fram emot att få jobba i ett företag där entreprenad och byggverksamhet är kärnverksamhet, säger Sverker Källgården, Byggpartners blivande vd.

För kalenderåret 2012 omsatte Byggpartner cirka 1,2 miljarder kronor och bolaget sysselsätter cirka 400 årsanställda.

Sverker Källgården tillträder sin tjänst som vd under augusti 2013.

- Det känns riktigt bra att få Sverker med sin breda kompetens och erfarenhet på plats i Byggpartner. Jag ser fram emot att arbeta, via styrelsen, tillsammans med honom, säger Bo Olsson, avgående vd i Byggpartner.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige