Image

Byggklart för Wingårdhs köpcentrum

BYGG Nu är det klart att börja bygga det stora och spektakulära köpcentret, med handel, kontor och bostäder, i den nya stadsdelen invid Citytunnelstationen i Hyllie.
Publicerad den 22 Januari 2008

Stadsbyggnadsnämnden i Malmö beviljade nyligen bygglov för köpcentrumprojektet Emporia. Köpcentret är beläget norr om Citytunnelstationen och väster om Percy Nilssons Arena.

Utformningen av köpcentret är resultatet av en uppmärksammad arkitekttävling och kräver vissa avvikelser från den gällande detaljplanen. Percy Nilsson har redovisat invändningar mot att kontorsdelen på det nya centret är för hög, men stadsbyggnadsnämnden anser, trots invändningen från Nilsson, att den gjorda avvikelsen beträffande höjden är godtagbar.

- Den här centrumanläggningen kommer, tillsammans med Arenan och Citytunnelstationen, att utgöra navet i den nya stadsdelen i Hyllie, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande, kommunalrådet Anders Rubin (s).

- Både köpcentret och Arenan kommer att bli en mycket stor tillgång för Malmö och öka stadens attraktionskraft på ett markant sätt, säger han.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY