Image

Bygger 265 hyresrätter i Göteborg

Bygg/Arkitektur Stig Hedlund Fastighetsförvaltning uppför 265 hyresrätter i södra delen av centrala Göteborg, strax före gränsen till Mölndals kommun. Byggnationen för Alriks Torg, som det nya området kallas, startar nu i september. Tornstaden har fått totalentreprenaden.
Publicerad den 13 September 2016
Stig Hedlund och Tornstaden bygger hyresrätter i Göteborg. Bild: Stig Hedlund Fastighetsförvaltning
Stig Hedlund och Tornstaden bygger hyresrätter i Göteborg.

Nyproduktionen består av fyra lamellhus med en gård emellan, där Tornstaden även bygger ett underliggande parkeringsgarage för hyresgästerna. Husen är mellan sex till åtta våningar med lägenheter i storleken 1-4 rum och kök. Utöver bostadshus och garage planeras även för kommersiella lokaler i markplan.

- Projektet är ett samverkansprojekt med Stig Hedlund Fastighetsförvaltning, där Tornstaden har varit involverade redan i projekteringsfasen inför bygglovskedet och nu även fått förtroendet att ansvara för byggnationen, säger Erik Olofsson, avdelningschef och ansvarig för projektet hos Tornstaden.

- Det är med stor glädje och stolthet som vi nu kan börja genomföra denna bostadsbyggnation tillsammans med Tornstaden. Vi har, på ett genomtänkt och förtroendeskapande sätt, tillsammans projekterat fram slutprodukten, som vi efter färdigställande kommer lägga in i vårt fastighetsbestånd för egen förvaltning. Dock kommer själva uthyrningsprocessen att ske i samarbete med Boplats i Göteborg, säger Claes Salomonsson, vd för Stig Hedlund Fastighetsförvaltning AB.

Samtliga lägenheter beräknas vara inflyttningsklara under första kvartalet 2019.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige