Image

Bygg-Fast och Larsson Arkitekter bygger i Nyköping

Bygg/Arkitektur Nu är det klart att Bygg-Fast och Larsson Arkitekter planerar att byggstarta cirka 125 nya hyresrätter under 2017 i kvarteret Kattugglan i Nyköping. Byggande Arkitekter är en del i upplägget som har varit avgörande för att skapa det nya området.
Publicerad den 23 September 2015

Avtalet med kommunen är klart och planerad byggstart kan ske våren/hösten 2017.

Larsson Arkitekter och Bygg-Fast kommer att driva projektet gemensamt från ”ax till limpa” och projektet skall ha fokus på hur man tillsammans kan arbeta på ett bättre sätt för att få fram mer marknadsanpassade hyreslägenheter till fler människor.

Flertalet av bostäderna kommer att vara smålägenheter med en attraktiv månadskostnad, vara miljöklassificerade och ha ett lågt energibehov.

Kvarteret Kattugglan ligger i Marieberg cirka en kilometer norr om Nyköpings centrum. Med Hållets naturreservat och Nyköpingsån som granne i väster samt bostadsområdet Brandkärr i öster kommer den nya bebyggelsen att uppföras i gränsen mellan stad och natur. Den nya stadsdelen kommer att ha parkstråk och gångvägar som leder till naturreservatet och ån. Nordost om området finns Påljungshages köpcentrum och busslinjer till centrum finns nära.

- Med den planerade nyproduktionen bidrar Bygg-Fast att minska bristen på hyreslägenheter i regionen. Jag ser även fram emot vårt första samarbete med Larsson Arkitekter och vill tacka Lis Kjær som varit den största orsaken till att vi tillsammans skall skapa ett nytt område i Nyköping. Vi vill erbjuda ett flertal minde lägenheter med attraktiva månadshyror till väl behövande inom kommunen. Jag är även glad och nöjd att vi skall producera hyreslägenheter i en expansiv kommun som främjar flyttmönster och en fortsatt bra tillväxt,
säger Peter Bellevik, vd för Bygg-Fast.

- Som Byggande Arkitekter vill vi komma närmare beslutsprocesserna och ta ett större ansvar. Vi vill vara delaktiga från ax till limpa och bidra med vår kunskap och erfarenhet under hela resan. Vi är glada över samarbetet med Bygg-Fast och att vi tillsammans skall kunna skapa ett attraktivt bostadsområde, säger Jerker Larsson, vd för Larsson Arkitekter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige