Image

Bygg-Arvid bygger 112 lägenheter i Borås

Bostäder Nu står det klart att det blir Bygg-Arvid som får uppdraget att bygga de 112 nya hyreslägenheterna för AB Bostäder i Borås räkning på Hulta Torg. Nyproduktionen består förutom av ett 17 våningar högt bostadshus också att uppföra ett större parkeringsdäck samt upprustning av den yttre miljön kring torget.
Publicerad den 10 November 2017
Huset blir 17 våningar högt. Bild: Bygg-Arvid
Huset blir 17 våningar högt.

– Den totala ordersumman uppgår till 181,7 miljoner och är det största uppdrag som Byggarvid hittills erhållit, säger Elisabeth Dahlgren, vd på Bygg-Arvid, och fortsätter:

– Vi är väldigt glada och stolta över att åter få genomföra ett projekt tillsammans med AB Bostäder då vi känner ett stort förtroende och kunskap hos vår byggherre. Vi är självklart även stolta över vår personal och hela arbetsstyrkan som redan tidigare visat att det går att bygga kvalitet kostnadseffektivt. Tillsammans med vår strävan att alltid arbeta våra värderingar ödmjukhet, engagemang och stolthet, är detta en stor del i vårt vinnande koncept, säger Elisabeth Dahlgren.

Nyproduktionen på Hulta Torg blir det tredje projektet som Bygg-Arvid genomför tillsammans med AB Bostäder. Tidigare har bolagen gemensamt producerat projekt Södervallen på Trandared med 42 hyresrätter och Rydsgatan på Brämhult med 68 hyresrätter. Bägge projekten har haft en hög miljöprofil.

– Vi ser framemot att samarbeta med Bygg-Arvid med nyproduktionen av bostäder på Hulta torg, säger Bengt Engberg, vd på AB Bostäder.

Projektet är beräknat att påbörjas under april månad. Färdigställandetid för projektet är våren 2020.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige