Image

Burger & Lobster öppnar i Stockholm

Uthyrning Det brittiska konceptet Burger & Lobster öppnar restaurang i Hufvudstadens lokaler på Norrlandsgatan i Stockholm.
Publicerad den 10 Mars 2015

Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt etablerar det brittiska succékonceptet Burger & Lobster i Sverige i Hufvudstadens lokaler i Stockholm. Den första restaurangen, som även rymmer en stor bar, kommer att ha adressen Norrlandsgatan 33 och premiären är beräknad till maj månad.

– Jag har varit imponerad av Burger & Lobster ända sedan jag först hörde talas om restaurangerna och om den oerhörda succé de blivit i London. Jag var därför inte svår att övertyga när Thomas presenterade sitt förslag för mig, säger Pontus Frithiof.

Etableringen av Burger & Lobster ligger helt i linje med Hufvudstadens strategi att stärka och utveckla området kring Kungsgatan.

– Vi är stolta över att Burger & Lobster väljer en av Hufvudstadens fastigheter för sin första etablering i Sverige och Skandinavien. Vår strategi är att stärka Kungsgatans ställning som en av Stockholms mest attraktiva shoppinggator med rätt blandning av restauranger och butiker, säger Emanuel Westin, chef Affärsutveckling Butik på Hufvudstaden.

Den första Burger & Lobster-restaurangen öppnade i Londons Mayfair sommaren 2011 och följdes snart av en större filial i Soho och ytterligare en i trendiga East End. Konceptet har även flugits över Atlanten och sedan oktober 2014 ligger en Burger & Lobster på Manhattan. Överallt fylls restaurangerna till bredden av både nya nyfikna och återkommande gäster.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige