Image
Norra Station i kvarteret Härden, beläget där Norra Stationsgatan möter Hälsingegatan i Stockholm.
Norra Station i kvarteret Härden, beläget där Norra Stationsgatan möter Hälsingegatan i Stockholm. Bild: Humlegården och BSK Arkitekter.

Budbee hyr 2 400 kvadratmeter av Humlegården

Uthyrning Techbolaget Budbee etablerar ett nytt kontor om cirka 2 400 kvadratmeter i Norra Station.
Publicerad den 21 Juni 2021
Annons
Image

Där Vasastaden och Hagastaden möts pågår utvecklingen av Norra Station, som genom Humlegårdens satsning ska bli ett levande kvarter med plats för kontor, service som förenklar vardagen, noga utvalda restauranger och välkomnande stråk. Inflyttningen påbörjas i augusti 2021. Intresset för platsen är stort, och bland de tillträdande kunderna återfinns Post- och telestyrelsen. Nu står det även klart att Budbee kommer att hyra lokaler om cirka 2 400 kvadratmeter på Hälsingegatan 40 i kvarteret Härden 15. Inflyttningen sker i mars 2022. Genom etableringen har över 12 500 kvadratmeter hyrts ut i projektet, vars totala uthyrningsbara yta uppgår till cirka 18 000 kvadratmeter.

Techbolaget Budbee erbjuder logistiklösningar för e-handlare och strävar efter att bidra till shoppingupplevelsen genom smidiga hemleveranser. Sedan starten 2015 har bolaget växt snabbt och leveranslösningen finns idag i Sverige, Nederländerna, Finland, Danmark och Belgien. Som ett led i utvecklingen sökte Budbee ett kontor som stödjer deras arbetssätt och knyter samman varumärket, kulturen och alla medarbetare. Då bolaget befinner sig i en tillväxtfas ville de även skapa utrymme för att kunna expandera.

– För Budbee är kontoret en viktig mötes- och samlingsplats och ett sätt att förankra varumärket både internt och externt. Förutom ett attraktivt läge i en växande del av innerstaden lockades vi av möjligheten att påverka utformningen av lokalerna. Vi får nu ett kontor som möter våra högt ställda krav på teknik, känsla och innovation. Vi är också väldigt glada över det fina samarbetet med Humlegården och ser fram emot fortsatt goda relationer, säger Fredrik Hamilton, vd och grundare, Budbee.

För Humlegården är Norra Station ett bra exempel på hur man arbetar med utvecklingen av de platser där bolaget är verksamt. Norra Station erbjuder genomtänkta lokaler och modern teknik, som möter moderna arbetssätt och framtidens krav på föränderlighet, flexibilitet och ett intressant sammanhang.

– Vi är mycket glada över att få välkomna Budbee till Norra Station. Det är ett spännande bolag med höga ambitioner och en tydlig vision kring kontorets roll. Norra Station är en satsning som mötts med mycket positiv respons och med varumärken som Budbee i kvarteret kommer platsen bli den dynamiska nod som vi vill skapa, säger Anneli Jansson, vd, Humlegården.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY