Image

Bryngelson om Erséus-affären

Juridik I går berättade vi att Kungsledens vd Thomas Erséus delgivits misstanke om brott i samband med HQ-härvan. Här berättar hans ordförande, Håkan Bryngelson, om sin syn på situationen. - Jag har fullt förtroende för Thomas, säger Håkan Bryngelson till Fastighetssverige.
Publicerad den 15 Februari 2012
Håkan Bryngelson. Foto: David Schmidt. Bild: David Schmidt.
Håkan Bryngelson. Foto: David Schmidt.

Erséus satt i styrelsen för HQ och har tillsammans med den tidigare ordföranden Stefan Dahlbo och vd:n Mikael König delgivits brottsmisstanke om grovt svindleri, grovt bokföringsbrott och grov trolöshet mot huvudman, brott som kan ge upp till sex års fängelse vid fällande dom.

Håkan Bryngelson är styrelseordförande i Kungsleden och har fullt förtroende för Thomas Erséus.
- Min och styrelsens uppgift är att bedöma hur han sköter jobbet i Kungsleden, och det gör han mycket väl. Vi har känt till den här processen i ett par veckors tid. Den här delgivningen om brottsmisstanke är en teknikalitet för att överhuvudtaget kunna inleda en förundersökning, säger Håkan Bryngelson.

Men är det lämpligt att han sitter kvar som vd nu; eller bör han ta en time out?

- Nej, en time out är i så fall en fråga om att det här skulle ta så mycket tid och engagemang från hans jobb som vd för Kungsleden, men det gör det inte. Det här är en juridisk fråga som sköts av jurister, säger Håkan Bryngelson.

Och om han blir åtalad?
- Det vet jag inte, det varken kan eller vill jag spekulera i.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige