Image
Willem De Geer.
Willem De Geer. Bild: Reuterhagen

Brunswick Ventures lämnar Brunswick Real Estate och blir YLD

Bolag Brunswick Ventures grundades 2015 som en del av Brunswick Real Estate för att göra egna investeringar i fastighetsrelaterade bolag. Nu är bolaget fristående och oberoende under namnet YLD. Precis som innan fortsätter YLD att investera i, bygga och driva fastighetsrelaterade bolag men inkluderar nu även techbolag i sin portfölj.
Publicerad den 25 Januari 2022

YLD är ett investmentbolag som tillhandahåller infrastruktur och verktyg till entreprenörer inklusive tillgång till finansiering, nätverk och branscherfarenhet. Målet är att ge entreprenören möjlighet att fokusera på det som är viktigast – tillväxt. YLD grundades av entreprenörer och har därmed ett entreprenöriellt förhållningssätt till att investera och bygga bolag.
– Den röda tråden i vår verksamhet är att underlätta entreprenörskap och nu kan vi investera i fastighetssektorn, innovation och inte minst socialt entreprenörskap, säger YLD:s vd och grundare Willem De Geer.

Då bolaget inte har en bestämd investeringshorisont eller en begränsande investeringsstrategi finns stor flexibilitet vid investeringar. Vidare investerar bolaget sitt egna kapital, vilket resulterar i ett mycket aktivt och engagerat ägande. Genom YLD skapas ett unikt ekosystem där portföljbolag drar nytta och lär av varandra.
– YLD attraherar passionerade, kreativa, och resultatinriktade entreprenörer med en riktigt bra idé. Vi brukar beskriva YLD som en entreprenörs utökade familj – ett safe space för att göra misstag, lära sig och utvecklas. Nu när YLD står på egna ben har vi ännu bättre förutsättningar för att göra det vi gör bäst – att lyfta entreprenörer, fortsätter Willem De Geer.

YLD:s portfölj består av över 20 företag med ett portföljvärde av över fyra miljarder kronor.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Monica von Schmalensee ny ordförande för IQ Samhällsbyggnad: "Hedrad, glad och inspirerad"

Karriär Monica von Schmalensee tar över ordförandeklubban i IQ Samhällsbyggnad. För Fastighetssverige berättar hon vad som lockade med rollen och vad hon ser som organisationens viktigaste uppgifter framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige