Image

Brinova investerar i Katrineholm

TRANSAKTIONER Katrineholms logistikcentrum, som ägs gemensamt av Brinova Fastigheter AB och Katrineholms kommun, förvärvar Setras lager i Katrineholm. Lagret är på 8 837 kvadratmeter. En 5 000 kvadratmeter stor tillbyggnad ska uppföras, och Setra kommer att hyra både de gamla och nya lokalerna.
Publicerad den 26 September 2008

Investeringen är på 30 miljoner kronor.

Setra Byggprodukter AB koncentrerar sin lager- och logistikverksamhet till Katrineholm. Detta för att möta kundernas krav på kostnadseffektiva och miljövänliga logistiklösningar.

-Det är oerhört glädjande med denna expansion av Katrineholms logistikcentrum, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström. Det visar att vår utveckling av Katrineholmsterminalen är riktig. Jag är övertygad om att den här utbyggnaden och den offensiva satsningen i Katrineholm från Setras sida kommer att följas av fler företag.

- Som en del i Katrineholms logistikcentrum och den kombiterminal som uppförs på ett av de bästa logistiklägena för järnvägstransporter, är det glädjande med Setra som vår första kund\″ säger Brinovas vd Anders Silverbåge.

Katrineholms Logistikcentrum AB ägs av Brinova med 51 procent och av Katrineholms kommun med 49 procent. Bolaget har till uppgift att utveckla Katrineholm som en attraktiv logistikposition i Östra Mellansverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige