Image
Brf Viva, Guldheden i Göteborg, med sammanlagt 132 bostadsrätter.
Brf Viva, Guldheden i Göteborg, med sammanlagt 132 bostadsrätter. Bild: Riksbyggen

Brf Viva vinnare i Guldhemmet-kategori

Bolag Riksbyggens Brf Viva i Göteborg vann Guldhemmet i kategorin "Årets bostadsutvecklare". Utmärkelsen Guldhemmet är ett nytt pris som för första gången delades ut den 5 mars. Brf Viva har byggts för att bli Sveriges mest hållbara och innovativa bostadsprojekt.
Publicerad den 7 Mars 2020

– På Riksbyggen är vi mycket glada och stolta över utmärkelsen. Målsättningen med Brf Viva har varit att skapa ett unikt projekt ur en innovations- och hållbarhetsaspekt och som kan inspirera hela branschen till ett mer hållbart bostadsbyggande, säger Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg.

Ur motiveringen, Årets Bostadsutvecklare 2019:
"Det här är ett innovativt forskningsbaserat projekt som integrerat såväl miljömässiga som sociala hållbarhetsaspekter på ett sätt som juryn anser vara goda exempel som visar på hur branschen tar hållbarhetsfrågorna på allvar".

Riksbyggens Brf Viva utsågs under 2019 till Årets Miljöbyggnad samt till "Årets bästa byggnad i Göteborg". Nyligen utsågs också Riksbyggen, för andra året på raken, till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B 2019.
Bakom Guldhemmet står Hemnet med målsättningen att "etablera priset som ett kvalitetsmärke för extraordinära personer och prestationer inom bostadsbranschen".

Några exempel på innovationer i Brf Viva:
• Brf Viva är preliminärcertifierat enligt Miljöbyggnad Guld. Det innebär till exempel en energianvändning på bara 65 procent av gällande byggregler samt att höga krav på inomhusmiljö och materialval har uppnåtts.
• Ny, klimatförbättrad betong med 30 procent mindre utsläpp av CO2
• Ungdomsettor – nya bostadsrätter för 95 000 kr
• Återanvändning av bussbatterier som energilager för solel
• Innovativa mobilitetslösningar som möjliggör ett boende utan egen
bil
• Ekosystemtjänstanalys

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige