Image

Bravida får renoveringsuppdrag av Stendörren

Bygg/Arkitektur Bravida och Stendörren-bolaget Bosystem har tecknat ett samarbetsavtal för renovering av 8 000 miljonprogramslägenheter.
Publicerad den 20 Februari 2014
Bravida får i uppdrag av Stendörren-bolaget Bosystem att renovera 8 000 miljonprogramslägenheter. Bild: Bravida
Bravida får i uppdrag av Stendörren-bolaget Bosystem att renovera 8 000 miljonprogramslägenheter.

Bravida ska utföra anpassade installationslösningar av el, vs och ventilation i 8 000 miljonprogramslägenheter. Enligt ett meddelande ska renoveringskostnaden kunna halveras med systemet.

– Detta är ett spännande samarbete där vi, i tillägg till att vara installatörer, även medverkar i ett renoveringskoncept som ger ett ökat värde och en bättre avkastning för fastighetsägarna och dessutom stimulerar renoveringen av miljonprogrammen, säger Ingela Lindholm, marknadschef i Bravida.

Metoden bygger på en flexibel renovering i små enheter som tar hänsyn till mänsklig närhet och valfrihet. Detta görs genom att utnyttja den naturliga omflyttningen av hyresgäster för att effektivt kunna renovera vakanta lägenheter. Fördelarna med tillvägagångssättet jämfört med traditionell renovering med evakuering är många och uppskattade av såväl hyresgästerna som av Hyresgästföreningen eftersom det inte tvingar hyresgästen att flytta mot sin vilja.

Bravida har tagit fram ett komplett program som är specifikt anpassat för denna typ av installationsrenovering av lägenheterna i miljonprogrammen. Projektet startar under andra kvartalet 2014 och beräknas pågå under 5-10 år.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige