Image
Boverket i Karlskrona.
Boverket i Karlskrona. Bild: Wikimedia commons

Boverket minskar med 30 anställda

Sverige Boverket får mindre pengar nästa år och har därför startat ett arbete för att anpassa verksamhet och organisation. Den långsiktiga personalramen ska minska med 30 personer, från 245 till 215, och 15 miljoner ska sparas på övriga kostnader.
Publicerad den 7 Februari 2023

Boverket är en myndighet med samhällsuppdrag inom planering, byggande och boende. Under några år hade verket möjlighet att växa genom regeringens särskilda satsningar. Nu går man tillbaka till den basnivå som gällde tidigare.

– Vi behöver anpassa vår verksamhet och organisation, eftersom vår budget minskas när stora uppdrag avslutas. Vi gör en verksamhetsöversyn för att effektivisera och hitta lösningar inom hela Boverket. Det är först efter översynen som vi vet hur många som ska sägas upp och vilken verksamhet som berörs, säger Leif Clemedtson som är HR-chef på Boverket.

Anpassningen genomförs under året och gäller från och med nästa år. Flytten till det nya kontoret i Karlskrona påverkas inte av omställningsarbetet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige