Image
I veckan blev det klart att Botrygg förvärvar fastigheterna Provröret 16 i Hägersten samt Ingulv 1 i Spånga av Region Stockholm.
I veckan blev det klart att Botrygg förvärvar fastigheterna Provröret 16 i Hägersten samt Ingulv 1 i Spånga av Region Stockholm. Bild: Botrygg

Botrygg förvärvar dubbelt av Region Stockholm

Transaktioner I veckan blev det klart att Botrygg förvärvar fastigheterna Provröret 16 i Hägersten samt Ingulv 1 i Spånga av Region Stockholm.
Publicerad den 18 Juni 2021

Provröret 16 ligger på Instrumentvägen 5 i Örnsberg, 100 meter från tunnelbanestationen. Stock- holm stad blockhyr hela fastigheten som inrymmer Krukis stödboende.

Ingulv 1 ligger invid Spånga idrottsplats och består av en byggnad på 770 kvadratmeter i två plan där vård och förskola bedrivs av Regionen respektive samt Spånga-Tensta Stadsdelsförvaltning.
– Det här är en viktig del i att fortsätta renodla Regionens verksamhet och möjliggör samtidigt fortsatta investeringar i tillgänglig sjukvård och kapacitetsstark kollektivtrafik, säger Charlotte Broberg (m), fastighets – och serviceregionråd i Region Stockholm.

Botrygg är glada att ha fått förtroendet att förvärva fastigheterna av Region Stockholm.
– Vi gillar kombinationen av region- och kommunal verksamhet tillsammans med en framtida utvecklingspotential av fastigheterna, säger Adam Cocozza vd Botrygg.

Tillträde till fastigheterna sker i september.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY